Întrebări frecvente

Scrie-ne dacă întrebările și răspunsurile de mai jos nu te lămuresc pe deplin
Ce este Fit&Go?
EMS inseamna electrostimulare musculara si este folosita in tehnologia XBody pentru a stimula prin impulsuri electrice toate grupele musculare. Aceste impulsuri electrice sunt de tip bipolar, acelasi tip de impuls folosit de creierul nostru pentru a transmite prin sistemul nervos comenzi muschilor. EMS foloseste acest tip natural de impuls electric pentru a antrena si muschii scheletali, lucru care prin antrenamentul clasic nu este posibil. Cu ajutorul aparatului XBody, muschii sunt stimulati cu ajutorul electozilor in timp ce tu impreuna cu antrenorul tau personal vei face exercitii fizice menite sa sporeasca intensitatea antrenamentului. Astfel, prin acest tip de antrenament combinat vei obtine rezultatele dorite in cel mai scurt timp posibil.
Care este diferenta dintre EMS Fit&Go si electrostimularea clasica?
Exista mai multe diferente. In primul rand impulsurile folosite sunt de tip bipolar, la fel ca cele care trec prin sistemul nostru nervos in mod natural. Cele folosite in saloanele de modelare corporala sunt de tip monopolar si nu sunt recunoscute de corp ca fiind naturale. De asemenea, cu ajutorul vestei Fit&Go pe care sunt asezati electrozii, impulsurile electrice ajung la toate grupele musculare (de la brate, piept, abdomen, spate, fesieri, picioare), nu doar la anumite zone unde sunt plasati electorozii ca in electrostimularea clasica. In plus, antrenorul tau personal iti regleaza intensitatea pentru fiecare electrod pe tot parcursul antrenamentului astfel incat sa poti lucra mai bine o anumita zona, in functie de obiectivele tale. O alta alta diferenta este ca tehnologia folosita de Fit&Go permite stimularea in acelasi timp atat a muschilor agonisti cat si a celor antagonisti. Asta inseamna ca vei fi capabil sa-ti antrenezi pana la 90% din capacitatea ta musculara si tesuturile profunde ale acesteia.
Este antrenamentul EMS Fit&Go mai eficient decat antrenamentul clasic la sala?
Da, cu siguranta. In timpul antrenamentului Fit&Go, 90% din capacitatea ta musculara va fi activata simultan cu ajutorul impulsurilor electrice, care sunt mai puternice si mai intense decat efortul voluntar depus la sala. In plus, aici activam inclusiv grupele musculare atasate scheletului, ceea ce duce la o mai buna coordonare inter si intra musculara. Sa mai facem o scurta analiza. Un antrenament la sala dureaza in medie o ora, o ora si jumatate, timp in care tu pierzi 500-1000 kcal, iar pentru a obtine rezultatele dorite trebuie sa te antrenezi de cel putin 3 ori pe saptamana, timp de un an. Cu Fit&Go rezultatele vizibile apar dupa numai o luna, o luna si jumatate, daca lucrezi 20 de minute – de 2 ori pe saptamana, asta pentru ca la un antrenament consumi cel putin 500 kcal, iar corpul tau continua sa arda calorii 24-48 dupa antrenament. Cercetatorii in domeniul sportiv considera acest tip de antrenament ca fiind viitorul, iar studiile lor arata ca antrenamentele cu Fit&Go EMS sunt de 18 ori mai eficiente decat antrenamentele clasice de la sala.
Este antrenamentul EMS Fit&Go periculos?
Nu. Antrenamentul Fit&Go cu tehnologia EMS XBody foloseste un impuls electric cu frecventa scazuta utilizat pe scara larga in terapiile medicale si in antrenamente. Muschii nostrii folosesc in mod natural acest tip de impuls electric, pe care il primesc de la sistemul central nervos pentru a se contracta. Tehnologia EMS foloseste practic acelasi tip de impuls electric, fiind capabil sa intensifice contractiile cu ajutorul electrozilor aplicati deasupra muschilor.
Exista contraindicatii pentru antrenamentul EMS Fit&Go?
Majoritatea persoanelor pot face antrenament cu tehnologia EMS XBody. Exista totusi contraindicatii clare pentru persoanele insarcinate sau cele cu stimulator cardiac. De asemenea, te rugam sa consulti medicul daca suferi de una dintre afectiunile de mai jos, pentru a obtine aprobarea medicala pentru antrenamentul EMS.

 

 

 •    boli tumorale, leucemie
 • epilepsie
 • diabet
 • arteroscleroza avansata
 • disfunctii circulatorii arteriale severe (tromboza)
 • febra sau infectii virale
 • hemofilie grava sau sangerari
 • hernie abdominala
 • disfunctii neurologice severe (scleroza multipla, parkinson, etc)
 • boli infectioase (TBC, hepatita, etc)
 • leziuni ale pielii (eruptii cutanate, rani deschise, operatii recente)
 • insuficienta cardiovasculara
 • nu se recomanda copiilor sub 14 ani
Ce ar trebui sa mananc si sa beau inainte si dupa antrenamentul Fit&Go?
Inainte de antrenamentul EMS Fit&Go ar trebui sa ai o perioada minim 45 de minute de repaus alimentar. In cazul in care masa ta este mai bogata, iti recomandam ca repausul alimentar sa fie chiar de 2 ore. Evita bauturile carbogazoase si incearca sa bei minimum 500 ml de apa cu 30 de minute inainte de antrenament pentru ca vei pierde prin transpiratie multe lichide in timpul antrenamentului. Dupa antrenament, corpul tau are nevoie sa se regenereze, in special muschii care au functionat la o intensitate maxima in cele 20 de minute. Astfel iti recomandam sa beti un shake proteic imediat dupa antrenament. El va avea rolul de hranire si formare a muschilor. Te va ajuta sa-ti atingi obiectivele mai repede.
Este antrenamentul Fit&Go mai eficient?

Da, cu siguranta.

In timpul antrenamentului Fit&Go, 90% din capacitatea ta musculara va fi activata simultan cu ajutorul impulsurilor electrice, care sunt mai puternice si mai intense decat efortul voluntar depus la sala.  In plus, aici activam inclusiv grupele musculare atasate scheletului, ceea ce duce la o mai buna coordonare inter si intra musculara. Sa mai facem o scurta analiza.

Un antrenament la sala dureaza in medie o ora, o ora si jumatate, timp in care tu pierzi 500 kcal, iar pentru a obtine rezultatele dorite trebuie sa te antrenezi de cel putin 3 ori pe saptamana, timp de un an.

Cu Fit&Go rezultatele vizibile apar dupa numai o luna, o luna si jumatate, daca lucrezi 20 de minute – de 2 ori pe saptamana, asta pentru ca la un antrenament consumi in jur de 2500 Kcal.

Cercetatorii in domeniul sportiv considera acest tip de antrenament ca fiind viitorul, iar studiile lor arata ca antrenamentele cu Fit&Go EMS sunt de 18 ori mai eficiente decat antrenamentele clasice de la sala.